Het politieke jaar is net afgesloten met de raad van 15 december. GroenLinks heeft in 2020 een duidelijk richtinggevend geluid laten horen. Onze argumenten leiden nog niet direct tot succes, maar de aanhouder wint. Op een gegeven moment schuiven de posities in de raad onverwijld in de richting van verduurzaming en een inclusieve samenleving!

Het jaar 2020 stond ook in het teken om mensen het gevoel te geven erbij te horen. Best lastig in het jaar dat het coronavirus iedereen min of meer op 1,5 m afstand hield. Ben zeer trots dat nu voor het gemeentehuis een mozaïekbank staat, ter herinnering aan de strijdbaarheid en solidariteit voor gelijke rechten. Tussen mannen, vrouwen en personen met een ander genderidentiteit.

De langste nacht van het jaar komt eraan. Ik kijk uit naar de rust en kalmte van de kersttijd. Eén dezer dagen steek ik een kaars aan voor jou. Een gezond en gezellig kerstfeest toegewenst aan jou en je dierbaren!

Tot slot, hier is mijn Spotify-lijst voor het GroenLinks jaar 2020. De songs die ik bij me had op weg naar de raadsvergaderingen.

  1. Rollercoaster – Dany Vera
  2. Leun op mij – Ruth Jacott
  3. Trouble – Chef’Special
  4. Niet boos zijn – Kenny B
  5. Treur niet (Ode aan het leven) – Diggy Dex
  6. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
  7. Iedereen is van de wereld – The Scene
  8. Hoe het danst – Davina Michelle
  9. The Saints are coming – U2, Green Day
  10. Man in the Mirror – Michael Jackson