Wie William is

William Sanchez (46) is sinds 2017 lid van GroenLinks. Vanaf de oprichting van GL Hof van Twente heeft hij in de achtergrond actief meegedacht en steun verleend aan activiteiten. Zijn reden om in de raad te gaan? De tijd is rijp voor verandering. De gemeenteraadsverkiezingen zijn een eerste stap om de overstap naar een schone economie te versnellen, om burgers meer opties te bieden, ze te betrekken bij beleidsvorming en om een einde te maken aan armoede in de Hof van Twente.

Hij zet zich niet alleen in voor de speerpunten van GroenLinks. Door raadslid te worden wil hij aan eenieder die er open voor staat, laten zien dat politiek niet saai is. Hij vindt het een recht om mee te kunnen beslissen. Hij ervaart het als een voorrecht om zijn medebewoners van dienst te kunnen zijn. Zijn uitdaging is om mensen te bewegen in kansen en vernieuwingen te denken.

Waar William vandaan komt

William werd op 22 mei 1971 geboren in Manila, de Filippijnen. Zijn moeder is van Nederlands-Filippijns afkomst, zijn vader is Filippijns. Toen hij 15 was verhuisde hij naar Nederland om hier naar de middelbare school te gaan. William woonde bij familie in Hoorn (Noord-Holland). Daarna studeerde hij Algemene Economie en specialiseerde zich in Ontwikkelingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn professionele carrière begon op het Ministerie van Financiën, als Inspecteur der Rijksfinanciën van de Rijksbegroting. Daarna volgde een kleurrijke loopbaan als innovatie- en economische adviseur binnen de overheidslagen in Twente. Hij durfde te ontdekken of ondernemerschap iets was voor hem door een bedrijf te starten en voor ondernemersorganisaties te werken. Vanaf 2013 is hij werkzaam bij Saxion Hogescholen als projectcoördinator en business developer bij het International Office. William is door zijn achtergrond en ervaring gevormd tot wereldburger, maar woont sinds eind 2009 met zijn vrouw en hun drie kinderen in Delden. Als hij de kans krijgt, rijdt hij graag met zijn racefiets of loopt hij een rondje door Delden.

De kandidatencommssie: Jong, energiek, brede achtergrond, maakt zich snel nieuwe zaken eigen, ervaring met en kennis van de politiek als beleidsambtenaar, sterk in het onderbouwen van de linkse thema’s.