Als geboren en getogen Holtenaar voel ik mij een echte Twentenaar. Mijn jeugd bracht ik door op de Waerdenborgh om via CIOS in Heerenveen als sportleraar aan de slag te gaan. Dat lukte deels door forse overheid bezuinigingen. Er is dus weinig veranderd bij toen. Eind jaren 80 maakte ik snel carrière binnen de landelijke VVV organisatie. Na vijf jaar VVV Holten verhuisde ik naar de Veluwe als VVV directeur in Nunspeet en Barneveld. Maar….als echte Tukker bleef Twente trekken. We keerden eind jaren 90 terug. Niet in Holten maar in Goor. Werkte vervolgens enkele jaren in Oldenzaal aan toeristisch Twente in kader van Twentestad. De afloop is bekend. De laatste 15 jaar ben ik werkzaam geweest als regio manager Overijssel voor Veilig Verkeer Nederland en was daarnaast een groot aantal jaren voorzitter van de Ondernemingsraad.

 

maatschappelijk betrokken,

Door mijn werk als, directeur VVV, vond ik het niet gepast in de gemeenteraad te zitten. Belangenverstrengeling ligt op de loer. Een functie achter de schermen als PR en Marketing in de Statenfractie van Gelderland paste wel goed. Een periode waarin de Betuwelijn en Gelredome de politieke agenda’s bepaalden. Medio ’ 90 werd ik in de raad gekozen voor de gemeente Barneveld waar ik portefeuille houder was van Maatschappelijke zaken, het nieuwe gemeentehuis en centrumplan. In 2011 kwam ik wederom in de raad voor D66. In die periode nauw betrokken bij realisatie van het kunstproject Diepenheim, de herpositionering zwembaden in de Hof en realisatie van het nieuwe zwembadcomplex Markelo.

 

Naast mijn werk en politiek is sport als een rode draad gebleven. Als passieve veel kijker maar ook als actief bestuurder bij vv Twenthe. Daarnaast ben ik de laatste tien jaar, als bestuurder, nauw betrokken geweest bij de tot stand koming van de lokale welzijn organisatie Salut.

 

Het is gemeengoed dat mijn roots liggen in Holten en D66. Nu, anno 2020 ben ik opgeschoven naar Goor en Groen Links. En laten we eerlijk zijn, het verschil tussen Holten en Goor is vele malen groter dan D66 en Groen Links van nu. De 2e kamer verkiezingen lonken weer. Groen links en D66 en een kabinet… zou zo maar kunnen. Het kan verkeren.