We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten? Of kiezen we voor vruchtbare grond en schoon water? De keuzes die wij maken hebben wereldwijde gevolgen.

Ook Twente is de afgelopen jaren getroffen door hitte en extreme droogte met grote watertekorten als gevolg. Het moet en het kán anders! Maar een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Daarom laten we op 14 maart vanaf 14 uur door heel Nederland het Klimaatalarm klinken.

We snappen heel goed als je in deze tijd liever niet de straat op gaat. Gelukkig kun je alsnog meedoen met het Online Klimaatalarm. Hoe? Dat lees je op de website van de klimaatmars.

Ook in Twente komt de Twentse Klimaatcoalitie in actie:

  • Maak zelf foto’s, filmpjes, spandoeken, en deel die op de sociale media met de hashtag  #klimaatalarm.
  • Karaoke: zing mee op de wijs van bella  ciao.

Het interactieve online Klimaatalarm wordt gepresenteerd door niemand minder dan Aldith Hunkar, bekend van NOS Journaal en Jeugdjournaal. Schuif thuis aan met een bel, wekker, potten en pannen of tamboerijn, en doe vanaf je balkon, tuin of woonkamer mee met het Klimaatalarm. De livestream wordt de hele middag voorzien van commentaar, dus je hoeft geen moment te missen. Hier is nog een lied om live mee te kunnen zingen: Maak de aarde niet kapot.

Samen laten we om 15 uur onze stem horen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid, met gezond eten, duurzaam vervoer, groene banen en een goede woning voor iedereen, in Nederland en daarbuiten. Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt om te verduurzamen. Alleen zo houden we onze aarde leefbaar.

Wil je toch lijfelijk meedoen? In Enschede is er een regionale corona proof anderhalvemeter manifestatie om 14 uur waar we ook om 15 uur het gezamenlijk klimaatalarm slaan. Daarvoor moet je je wel opgeven via de website van Klimaatalarm in Enschede.

Klimaatalarm Zondag 14 maart