De Commissie titeltoekenning en het bestuur van de Stichting Fairtrade Gemeente Nederland heeft in het titelrapport van januari 2021 gemeente Hof van Twente positief beoordeeld. Dit betekent dat Hof van Twente ook in 2021 trots de titel Fairtrade Gemeente mag voeren en dat er weer werk aan de winkel is zowel voor de gemeentelijke organisatie als het kernteam fairtrade gemeente. Annelies Heeres, voorzitter kernteam : “Ik ben natuurlijk enorm blij met verlenging van de titel fairtrade gemeente en hoop dat nu ook meer scholen naast groen school  fairtrade school willen worden”.

Nu er fairtrade koffie en thee wordt gedronken in het gemeentehuis, is het hoog tijd voor het College van B&W en de raadsleden om de fairtrade gedachte actief verder uit te dragen en te bevorderen in hun verantwoordelijkheid als bestuurders van deze gemeente. Op korte termijn zal het kernteam gaan overleggen hoe dit het beste vorm gegeven kan worden. Daarnaast gaat het kernteam op zoek naar draagvlakvergroting bij bedrijven en instellingen in de gemeente. Het gaat tenslotte om het bevorderen van een universeel mensenrecht: een eerlijke prijs voor je (landbouw)producten en de mogelijkheid om je kinderen naar school te laten gaan, omdat kinderarbeid dan niet meer nodig is.

Make it Happen - Choose Fairtrade

Het kernteam nodigt graag iedereen uit die een beetje tijd heeft om dit te voor elkaar te krijgen. Het is geen uren- en dagenvretende bezigheid, maar zo nu en dan met enthousiasme meewerken in de Hof aan de fairtrade bevordering. Stuur een e-mail naar fairtradegemeentehofvantwente@gmail.com en we maken een digitale afspraak voor een eerste kennismaking.