Naar aanleiding van een petitie die twee  jaar geleden werd aangeboden door Annelies Heeres en Mignon Gerritsjans kwam er vorig jaar een mozaïekbank  tot stand ter herinnering aan 100 jaar vrouwenkiesrecht in 2019 in Nederland . Bij het aanbieden van die petitie gaf burgemeester Ellen Nauta al aan dat het aantal vrouwelijke wethouders in Twente erg klein is. Er kan dus nog steeds best wat verbeteren aan de positie van de vrouw!

Om nog een paar voorbeelden te noemen: vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen in dezelfde positie en  mannen zorgen minder voor de kinderen dan vrouwen. Daarom heeft Annelies Heeres uit Goor, die onder meer voorzitter van het team fairtrade gemeentecampagne is, gesproken met twee andere sterke vrouwen in de Hof van Twente:  Wiarda Heerze uit Delden en Ina van de Riet uit Hengevelde. Deze gesprekken vonden plaats op het 100 jaar vrouwenkiesrecht mozaïek bankje voor het gemeentehuis.

Annelies Heeres
Annelies Heeres uit Goor
Wiarda Heerze uit Delden
Wiarda Heerze uit Delden

Wiarda is een ondernemende vrouw die werkzaam is in de zorg en daarnaast nog allerlei andere activiteiten met vrouwen onderneemt: zo heeft zij onlangs met twee andere vrouwen een VOF opgericht voor het lunchcafé van museum NoHero in Delden. Ook coördineert zij de Wereldwinkel in Delden met op 8 maart elk jaar aandacht voor vrouwenprojecten.

Ina van de Riet is ook een vrouwelijke duizendpoot. Als kunstenares heeft zij het mozaïekbankje ontworpen waarbij Gaudi en Hundertwasser haar grote voorbeelden zijn. Daarnaast werkt zij in de Stadslandbouw en de Groene Loper met vrijwilligers.

Ina van de Riet uit Hengevelde
Ina van de Riet uit Hengevelde
Sterke vrouwen in gesprek in de Hof Afspelen op YouTube

Ben je benieuwd naar de gesprekken tussen deze vrouwen met impact kijk dan naar het filmpje  daarover op YouTube. Dit is het begin van een mooie jaarlijkse 8 maart traditie!

NB: In de video wordt gesteld dat de gemeente Hof van Twente geen vrouwelijke wethouders heeft gehad. Wij zijn er op gewezen dat dit niet klopt en zijn nog bezig om deze vrouwelijke wethouders te achterhalen.